Како се станува милионер во 4 чекори

Бројот на милионери во САД се зголемил два пари. Како? Сè е во математиката и навиките, па и богатењето, тврди Џон Васик во Форбс. Па набројува четири клучни работи што човек треба да ги следи ако сака подебела банкарска сметка.

1. Штедете 10% до 15% од својата плата (или повеќе) Лицата на кои од Fidelity Investments им правеле истражување 12 години, штеделе по 14% од платата и во просек заштедиле 13.300 долари годишно. Земајќи ги предвид каматите, само во тој период заштедиле 170.000 долари. 

2. Инвестирајте во акции Милионерите имаат пари, бидејќи ги вложуваат во разни акции во повеќе земји. Сметката на тој начин според некои анализи може да расте и за 8,75% годишно. 

3. Не подигнувајте готовина Трпение додека парите богато да се оплодат. 

4. Уплатувајте во доброволен пензиски фонд