Како со лесни потези да го ПОПРАВИТЕ вашиот изглед? Има начини, дали ги применувате?

Утринската рутина е многу важна за секој маж, но токму тие се оние кои најчесто ја прескокнуваат истата таа утринска рутина. Во неколку совети ќе ви покажеме како да изгледате подобро, ареално, затоа што кога изгледате добро, се чувствувате најдобро.

Миење, четкање на забите, бричење на брзина, барање на облека и облекување на првото нешто што во моментот е чисто и брзо излегување од куќата е добро позната рутина. Искрено, така изгледа рутината на повеќето мажи. Но, реалноста понекогаш може да се збогати со пребарување на клучеви или мобилен полнач. Ова е нешто што може да се толерира само ако тоа е случајност, а не правило.

Совршена насмевка ги отвора сите врати

Ако треба да објасните зошто е важно да ги четкате забите секој ден, тогаш навистина сме во неволја. Забите треба да се чистат еднаш или двапати на ден без размислување, а покрај тоа, забите први се забележуваат. Испуканите усни изгледаат неуредни и грди, затоа треба редовно да користите разни мелеми (барем пред спиење). Со препарат што можете да го направите дома (на пример, ставете мед и шеќер на четка за заби и извадете ја сувата кожа од усните. Потоа нанесете мелем).

Редовно стрижете ја косата

Дали знаевте дека тој луксуз на нередовнострижење може да го имаат само мажите со правилно лице и полу-долга коса, бидејќи кај нив најмалку се гледанараснатата коса? Сите други, долга или кратка коса, мора да одат на фризер барем еднаш месечно. Ако мислевте дека со стрижење на косата на кец ќе се спасите и ќе избегнете понатаму да одите кај фризер, сте се измамиле. Во тој случај, ќе мора да се занимавате со челото.

Хидратација и чистење на кожата

Само миење со вода и сапун е нешто од минатото. Гел за миење е нешто што секој маж треба да го има во куќата и што е најважно, да најде оној што одговара на типот на кожата. Со глегот, кожата може да созрее, да се навлажнува или да ви помогне да се ослободите од најлошите работи - акните. Запомнете дека по миењето исто така треба да го хидрирате лицето со специјален крем за типот на кожа.

Парфем како личен печат

Користењето премногу парфем е единствено нешто полошо отколку да не се користи. Дали знаевте дека мажите се најлоши по ова прашање и дека редовно претеруваат и паѓаат во стапицата и се прскаат со парфемот десетина пати за да сеосигураат дека дека мирисаат доволно добро? Неопходно е да се воздржите и да испрскате само еднаш во случај на варијанти на парфеми и еу де парфеми, а доколку користите тоалетна вода, тогаш три пати. Aftershave треба да биде нежен и неутрален и, ако е можно, од иста линија како парфемот и дезодорансот.