Каков хобит часовник: Од материјал кој до сега не се користел

Целокупниот Hublot Big Bang MP-11 SAXEM доаѓа со храбар зелен зашеметувачки приказ што ќе ве натера да се истакнете каде и да одите.

Часовникот го има истиот импресивен HUB9011 механизам и скелетен калибар што изгледа уште поспектакуларно во овој неверојатен случај. Механизмот е опремен со седум монтирани буриња што даваат неверојатен резервен напор од 14 дена, прикажан на бел валјак на црна позадина. 

Изработен од свето зелен SAXEM, материјал кој досега не се користел при правење часовници. Акронимот за овој материјал всушност значи „Сафир алуминиум оксид земјен материјал“.

Светло зелените бои даваат мешавини од алуминиум оксид со елементи како што се тулиум, холмиум и хром. Покрај неговиот зачудувачки изглед, добиениот материјал е уште потежок од смарагдите.

Ограничен на само 20 парчиња, Hublot Big Bang MP-11 SAXEM најверојатно ќе создаде огромна желба за оние кои можат да си го дозволат овој часовник. Овој модел ќе чини 127.000 долари, што значи дека нема да биде многу достапен, но сигурни сме дека колекционерите на овие часовници  и обожавателите ќе најдат начин да го добијат.

Во часовникот инаку доминира огромна резерва на моќност која се наоѓа во долната половина на дисплејот, додека во горната половина на екранот се наоѓа мат црн скелет кој содржи сказалки и минутни, кои изненадувачки се лесни за следење и забележување.