Кој ако не PATEK PHILIPPE: 106.000 долари

PATEK PHILIPPE има верзија на моделот Nautilus Travel Time Chronograph 5990.

Првично лансиран во 2014 година во верзија од не'рѓосувачки челик, најновата итерација е нагласена со розово злато и опремена со прекрасен бирач, што на некој начин го отклучи и го ослободи целиот естетски потенцијал на овој модел. PATEK PHILIPPE успеа да го направи часовникот што веќе го знаеме и го сакаме многу подобар. Хронографот во Наутилус 5990 / 1R-001 е неверојатно убав. Верзијата со розово злато ја задржа својата иконска форма на куќиштето, со димензии 40,5 mm x 12,53 mm, што веднаш се препознава благодарение на заоблената октогонална основа. Синиот бирач го доби истиот симетричен распоред како и оригиналот.

Часовникот се напојува со масивен автоматски калибар CH 28-530 C FUS чија дебелина е 6,95 мм. Механизмот, кој е видлив од задниот дел на куќиштето, работи со фреквенција од 4 Hz и нуди резервна енергија до 55 часа. Покрај тоа, доаѓа со интегрирана нараквица од розово злато, со копче креирано од истиот материјал. Цената на оваа елегантна новина е 106.000 долари.