Кој од вас ќе даде 571000 долари за новото чудо од часовник?

Бидејќи изложбата „  Watches and Wonders “ практично ќе се одржи оваа година витуелно поради пандемијата на коронавирус, брендот“Roger Dubuis“ ја претстави својата најнова креација онлајн…

Наречен Excalibur Diabolus In Machina, овој часовник е уникатен и има ледено-сина боја. Часовникот се придржува до нивната формула за дизајн во вообичаениот стил на брендот, користејќи hi-tech материјали. Сепак, главниот фокус на часовникот доаѓа во форма на компликација, што заедно со необичниот дизајн на бирање, создава идеална новина за часовниците во 2020 година.

Куќиштето на Excalibur Diabolus Во Machina е направено од патентиран материјал, наречен CarTech Micro-Melt BioDur CCMTM. Практично, тоа е не-магнетизирана легура на кобалт-хром-молибден, која го започнува својот живот во форма на прав, која последователно се обликува во цврст материјал. 

Марката за часовници вели дека уникатниот материјал е далеку поотпорен на секојдневното носење од нерѓосувачки челик, односно го задржува својот сјај дури и по неколку гребнатини.

Часовникот работи со калибар RD107, кој има симетричен распоред со два микро-ротори и турбион. Внатрешноста на часовникот е густо спакувана, заедно со отвореното бирање.

Транспарентниот диск ни покажува часови, четвртина од час и минути и е веднаш зад римските броеви на позицијата 11 часот. Часовникот е спарен со стилска кожа лента, украсена со титаниумска тока. Модел е уникатен и неговата цена е 571.000 американски долари.