Колку вреди богатството на принцот Вилијам: А, колку ќе вреди кога ќе стане крал?

Како што веројатно можеме да претпоставиме, се исплаќа да се биде дел од кралското семејство. А, Британското кралското семејство има некои сериозно високи нето вредности, така што нето вредноста на принцот Вилијам е една од највисоките.

Тој, наводно, вреди околу 40 милиони долари и има уште многу од каде зема пари. Иако анти-кралските настроени граѓани на Велика Британија обично се жалат на тоа колку кралското семејство има удел во даночните обврзници, тоа не е богатството од каде доаѓаат најголемиот дел од парите на Вилијам. Секако, даночните обврзници го финансираат неговото кралско патување и слични работи, но како и кај принцот Хари, најголем дел од богатството на принцот Вилијам доаѓа од приватни извори на семејство.

Два најголеми смртни случаи во кралското семејство се најголемиот дел од парите на Вилијам кој ги има, поточно- благодарение на големите наследства. Се обложуваме дека Вилијам би тргувал со тие милиони за да мора да помине повеќе време со неговата мајка.

Покрај наследството, Вилијам добива пари и од неговиот татко, принцот Чарлс. И да не заборавиме дека некогаш заработувал за живот. ОК, тој не работеше за неговиот вистински живот, бидејќи неговата плата во војската веројатно беше минимална, но имаше работа неколку години.

И покрај тоа што личната вредност на Вилијам сега се чини голема, таа само ќе се зголемува многу додека се крева низ кралските редови. Кога принцот Чарлс ќе се искачи на престолот, Вилијам ќе го заземе своето место како принц на Велс и тоа доаѓа со огромен приход. Оттаму, кога Вилијам ќе стане крал, тој ќе вреди уште повеќе - милијарди повеќе, да бидеме поконкретни.

Тој „седи“ на 40 милиони долари во моментов, но најдоброто допрва треба да дојде. Еве преглед на она што го има Вилијам во моментов, и што сака да направи во иднина.

Од наследството на мајка му, има 12 милиони долари. Од накитот на Дајана, која рече дека сака да го подели меѓу браќата, има 5 милиони долари. Кралицата макја му осртави во наследство после нејзината смрт 6 милиони долари. Од татко му, секоја година прима по 6 милиони долари. Од војската зема годишно по 61 000 долари. Кога тако му ќе стане крал, Вилијам ќе зема годишно по 25 милиони долари. Кралицата Елизабете го спрема најголемиот паричен подарок за него кој се проценува дека ќе биде над 100 милиони долари. А кога принцот ќе стане крал, целосто кралско богатство ќе му припадне нему со проценета вредност од 10 милијарди долари.