Колку всушност се 100 калории: Да не се лажеме...

Ви претставуваме фотографии од популарна храна, како и количина на храна која претставува 100 калории ...

Многумина од нас пресметуваат калории и се обидуваат да не ги надминуваат дневните количини, но многу е тешко да се визуелизира колку калории има одредена храна. Затоа решивме да ви покажеме некои од најпопуларните јадења и да ви покажеме колку се всушност 100 калории.

Со овие слики, можете подобро да визуелизирате колку калории има  храната што јадете и колку калории всушност јадете за време на еден оброк. Просечниот маж би требало да внесува 2000-2500 калории во своето тело на ден, а ако сакате да изгубите тежина, тој внес треба да биде уште помал.

На фотографиите ќе видите храна и раздвоени делови на нив, а тие раздвоени делови претставуваат 100 калории.

Крофна

Сланина

Пуканки

Орео бисквит

Тирамису

Хамбиргер

Пица

Кроасан

Јајце

Јагоди

Бело месо