Корсетите порано беа како справи за мачење: Денес го одземаат здивот на публиката

Се  заиграа со корсети и објавија фотографии кои го одземаат здивот.

Корсетите порано беа вистински моден „детаљ“ за тортура, стегајќи ги жените што дури и не можеа да дишат, но се чини дека тие се прилагодени на корисниците во последно време, така што има порелаксирани типови на корсети што ги уживаат и жените но и публиката.

Токму во вакви корсети позираа девојките во галеријата, и зошто овој вид долна облека е популарен и покрај мрачното минато, не заборавајте да погледнете овде: