Кревет направен од резервоар на авионот МИГ 21

Карантинот предизвикан од пандемијата на коронавирусот предизвика многу проблеми кај луѓето од целиот свет…

Сепак, од друга страна, тој ни даде доволно време да обратиме внимание на нашите интереси и хоби, за што немавме доволно слобода во дневниот распоред. Многумина од нас го искористија ова за да научат некои нови вештини, да ги подобрат постојните, па дури и да уживаат во бесконечна серија романи, филмови и серии. Други одлучија да го претворат своите хоби во реални сензации на Интернет, што е токму случајот за кој зборуваме.

Ние ви претставуваме Air Fuel Couch, рачно изработено парче мебел, создадено од вистински и оригинален резервоар на авионот Миг 21. Идејата да се искористат отфрлените делови од авионите за да се создаде мебел не е ништо ново, затоа што со текот на годините имавме можност да видиме брилијантни парчиња домашна декорација и уметност што се користат за таа цел. Компанијата MotoArt создаде конференциска маса во вредност од 70.000 американски долари, која е направена од авионско крило.

Сепак, овој кревет е дело на холандска компанија, наречена Extreme Luxury. Телото на креветот е создадено од оригиналниот резервоар, кој доби одличен изглед на полиран алуминиум. Како што велат од оваа компанија, троседот е тапациран со врвна кожа, а ќе ве чини околу 45.000 евра, со дополнителни трошоци за испорака. Како ви изгледа?