Малку перверзна поза ви ветува неверојатен оргазам: Но само ако ја направите како што треба

Ако ви треба малку акција во креветот, тогаш пробајте нови активности кои ќе ве воодушеват

Во последно време се повеќе се пишува за позата во сексот наречена хеликоптер. Според магазинот The Sun, многу парови ја практикуваат оваа поза бидејќи, како што велат, носи силен оргазам, кој им го подобрува сексуалниот живот.

Сепак, покрај големо задоволство, оваа поза бара и физичка подготвеност на еден од партнерите.

Потребно е партнерката за да ја изведе оваа поза да се стави на лактите и колената, но со навалена глава надолу, додека горниот дел од телото е наведнат нагоре.

Партнерот треба да доаѓа од спротивен агол, со главата спротивна од вашата, а неговото тело да биде во положба на даска.

Сексуалниот терапевт Татјана Џанченко проговори за оваа поза за Cosmopolitan.

„Партнерот во кој партнерот ќе навлезе мора да биде поставен на лактите и колената како што би било поставено за кучешки стил“, рече таа.

„Партнерот потоа ги прекрстува нозете преку грбот на партнерката додека тој гледа во спротивна насока и пенетрира со пенисот спуштајќи ги колковите. За да притиска, партнерот ќе мора да изведува мини склекови, па издржливоста е многу важна“, заклучи таа.

Фото: menshealth.com