Ме избркаа од теретана бидејќи зјапам во жени: Кога дознаа зошто го правам тоа, се засрамија

Фото: TikTok Printscreen/blindtobes

„Очигледно не знам каде гледам. Бев во теретана и само гледав пред мене. За жал имаше една жена која вежбаше. Отпрвин не разбрав зошто зборува така со мене затоа што ништо не ѝ згрешив, а таа ми рече: „Зошто цело време зјапаш во мене. Престани“, па ме избркаа од теретана бидејќи, како што рекоа, „морничаво сум зјапал во жени“ .

Никој во теретаната не знаеше дека Тоби, студент по психологија, всушност е слеп и сигурно не ја гледал жената несоодветно, туку само дошол да вежба. Имаше и понепријатни ситуации како онаа кога друга жена го праша: „Дали ти се допаѓа тоа што го гледаш?“.

Со цел да ја подигне свеста за проблемите со кои се соочуваат слепите лица во нивниот секојдневен живот, тој отвори профил на „TikTok“ - @blindtobes каде често зборува за своите искуства.

Во едно од видеата тој се осврна на една непријатна ситуација во теретана.

„Бев шокиран кога сфатив дека таа дојде да разговара со мене и навистина не знаев какви вежби прави. И кажав дека сум слеп, но таа не ми веруваше, иако мојот бел стап беше стоеше до мене. Таа ми рече да молчам и отиде да го донесе менаџерот на салата кој ме замоли да си одам“, рече тој и додаде дека инаку не оди таму, но тој пат отишол со другарка.

Тоби вели дека редовно вежба во неговата локална теретана каде што има добри односи со персоналот и никогаш немал никакви проблеми.

Тоби не ја обвинува жената што се сврти кон него.

„Разбирам дека реагирала така затоа што се чувствувала непријатно, но посакувам да има повеќе разбирање за ситуацијата во која се наоѓам“, вели тој.

@blindtobes #blindtok #blind #disabled #disabledtok #retinitispigmentosa #accessibility #fyp #visuallyimpaired #gym #gymtok #thegymgroup #fitness #bodybuilding

Извор: www.sd.rs