Минијатурен ротационен мотор со брутални 30.000 вртења во минута (ВИДЕО)

Каналот Warped Perception е посветен на претставување на науката на забавен начин, врвно инженерство и технологија и стана глобално популарен за создавање минијатурни мотори кои им даваат на гледачите подобро разбирање на функционалноста на машините со целосен обем...

Најновиот минијатурен мотор презентиран од овој канал секако многу ќе ги израдува сите љубители на автомобили на Mazda, бидејќи доаѓа во форма на најмалиот ротационен мотор наменет за тестирање. Вртливиот мотор со еден ротор Toyan RS-S100 Wankel мери само 2,46 кубика, тежи неверојатни 415 грама и произведува 0,72 КС при 14.800 вртежи во минута.

Ова е целосно функционална единица што може да се вклопи во автомобил со прецизен RC од шести степен и е создаден со внатрешен менувач со триесет забци, надворешна опрема со дваесет забци, челичен замаец и засилено коленесто вратило. Откако изгради тест-клупа за овој мал мотор, каналот Warped Perception го доведе до своите граници, туркајќи го до огромни 30.000 вртежи во минута, со едноставно неверојатен звук што го произведува, што можете да го слушнете на видеото подолу.