,

Најдобрата вежба која може да ја правите доколку имате болка во колената

Доколку имате вишок килограми и често спортувате и правите вежби кои ги напрегаат вашите колена, тогаш со нив навистина ќе имате проблеми. Проблем кај вежбите како што е трчањето, е тоа што тие имаат навистина силно влијание на нашите зглобови. Кога вашата телесна тежина  еголема, вашите зглобови се повеќе се замараат и оштетуваат и поради тоа доаѓа до болки и повреди.

Затоа ви преставуваме вежби, кои можете да ги правите кога ве болат колената. Оваа вежба е навистина прекрасна, бидејќи остварува кардио влијание на вашето тело и најчесто се користи како замена за трчање.

Потребно е да седнете на столче и да ги спојувате вашите лакти со колената најизменично. Ова го правите додека не се уморите, направете пауза, а потоа продолжете со работа. Со помош на оваа вежба вашата кондиција нема да падне, а вашите колена ќе може да оздрават.