Најдобри вежби за симнување на салото од стомакот

Ако имате проблеми со пивски стомак, овие вежби ќе ви помогнат да го снема ...

Да се налат маснотиите на стомакот е дефинитивно најтешката фитнес задача што можете да ја пробате. Мажите кои не се грижат за исхраната и оние кои не вежбаат можат да имаат сериозни проблеми со зголемување на телесната тежина, а најкритичен дел од телото е стомакот.

Значи, што треба да се стори за да се отстрани маснотиите од стомакот за краток временски период.

Пред да започнете со обука, треба да се грижите за вашата диета. Внесувајте помалку калории  за да изгубите поголема тежина за кратко време. Кога ќе започнете да диета, на ред е да вежбате.

Ве советуваме да ги правите овие стомачни вежби, бидејќи тие се далеку најдобри за отстранување на салото од стомакот.

1. Тешка вежба

Оваа е одлична, но и предизвикувачка вежба која ќе има огромно влијание врз долниот дел на стомакот. Легнете на подот на грб, свиткајте ги нозете малку на колената и свиткајте ги нагоре. Сега спуштете ги нозете на подот, држете неколку секунди над земјата и вратете се на почетната позиција. 

2. Задржување во склекот

Ова е уште една вежба што ќе направи чуда од вашиот стомак. Сè што треба да направите е да останете во горната позиција за притисок онолку долго колку што можете. Вежбите за издржливост ќе ви го олеснат движењето секојдневно, без разлика дали станува збор за дневна активност или посериозна вежба. Ќе го зајакнете целото тело, стомачни мускули, мускули на колкот и задникот, кои се ангажирани во текот на целата вежба.

Останете во притисок 30 секунди.

3. Допирање на прстите

Оставете ја оваа вежба за крај. Едноставно од исправен обид, обидете се да допрете со прстите на подот без да ги свиткате колената. Требаат 20 повторувања.