Најдобрите јакни во светот: Canada Goose и како да препознаете фалсификат

Зошто овие јакни се толку скапи? Можеби затоа што тие се исполнети со најжешкиот материјал во светот што произведува три пати поголема топлина од кој било синтетички материјал.

Јакна што ќе ве заштити од студот кога температурата ќе биде во минус, кога треба да скокнете до продавница за вашата подобра половина, а на вас имате обична маица, кога треба да вечерате со партнерите или за театар.

Канадска компанија која произведува јакни и додатоци скоро половина век за истражувачи, војска, полиција и сите оние кои професионално им е потребна облека што ќе ги заштити во сите зимски услови, одговара на женското и машкото тело, и можат да ги облекуваат кога станува збор за зимски услови и минусни температури.

Canada Gooseсо децении е под радарот, па до пред една година, познавачите купуваа феноменални јакни до 500 долари.

Денес работите се различни. Побарувачката се зголемува од година во година (европскиот снабдувач на својата страница однапред се извинува за одложувањето) и така цената е поголема. Јакните што чинеа 500 - 700 долари сега чинат многу повеќе. И ова е само почеток затоа што врвот на понудата во моментов е 1800 евра.

Canada Gooseво Канада е пионер на, како што сега го нарекуваме класична зимска јакна (должина на потколеница со качулка и трим со крзно). Сè друго е имитации и варијации на темата.

Секоја унца (28.3495231 грама) содржи над две мил. влакна кои се преклопуваат и создаваат изо-воздушни комори кои обезбедуваат три пати поголема топлина од кој било синтетички материјал.

Облеката од крзно од волна во овој случај не е мода, туку практичен детаљ. Поточно, само оригиналното крзно гарантира дека воздухот што се проветрува до горниот отвор не замрзнува. Секоја јакна има целосна дека сите дефекти ќе бидат санирани или заменети без надомест.

Како и секој предмет на копирање, има детали што ќе ви помогнат да дознаете дали е оригинал или копија.

Canada Gooseво Канада се резултат на висока технологија која никогаш нема да излезе од стил заради неговата функционалност.

Слободно купете го сега и со сигурност доколку го чувате соодветно ќе ја носите јакната целиот живот.