Најквалитетната маска за заштита: Целосно чист воздух, нула бактерии

Креаторите на оваа маска велат дека е 50 пати поефикасна од класичните антибактериски маски што ги купуваме во аптеките ...

Ситуацијата со коронавирусот се влошува по се изгледа од ден на ден, а сега имаме голем број на заразени на европскиот континент, што ја прави ситуацијата уште пострашна и алармантна. Поради ова, сите купуваат антибактериски маски и одбиваат да ги напуштат своите домови без нив.

Компанијата AO Airодлучи да им помогне на луѓето и создаде футуристичка антибактериска маска на иднината која ги спречува бактериите да ги достигнат вашите респираторни системи. Оваа маска содржи микробиолошки филтри кои ги задржуваат најмалите честички, а исто така има и два вентилатори кои насочуваат кислород кон устата и носот за да ви помогнат да дишете.

Маската содржи и специјални антибактериски светла кои ги убиваат бактериите и го прават воздухот што го дишете целосно чист. За разлика од стандардните маски, оваа е многу полесна да дишете и да разговарате, и бидејќи маската е транспарентна, ќе ви биде далеку полесно да комуницирате со луѓето затоа што ќе можат да ја видат устата.

Маската на Атмос сè уште е прототип што се подложува на различни тестови, но од компанијатавелат дека ќе излезе во продажба следниот месец за 350 долари и сите ќе можат да ја нарачаат.