Најновиот часовничарски тренд: Зелено- тиркизно за автентичност каде и да се појавите

TAG Heuer започнува да доминира во категоријата совршени зелени часовници, претставувајќи го својот најнов додаток во линијата Монако, сино-зелениот модел на хронографот Carrera, кој ќе дојде во ограничено издание ...

Ограничен на петстотини парчиња, моделот TAG Heuer Carrera Green Special Edition инспирира од оригиналниот Реф. Од 1963 година 2447 Карера часовник од легендарната компанија, но ја зголемува големината на куќиштето на малку помодерен дијаметар од 39 мм.

Традиционалното уредување на бирањата со три регистрирани хронографи се наоѓа под сферата на стаклениот кристал, а има и блескави прекрасни сончеви зраци на тиркизниот бирач. Овој бирач, исто така, доаѓа со ретро лого на Хоер, дополнително нагласувајќи го неприкосновеното историско наследство што служеше како негова инспирација.

Опремен со автоматски механизам за хронограф Калибар Хуер 02, со тркало за намотување на столб и вертикален лост, овој часовник дополнително има резерви за завидни осумдесет работни часови. Достапни исклучиво преку брендот TAG Heuer, часовниците Carrera Green Special Edition се со цена од 6.650 долари.