Најпопуларната вежба кај мажите: За бицепс како карпа

Сите мажи кои се занимаваат со фитнес и одат во теретана сакаат да ја зголемат масата на своите бицепси. Голем број на мажи сакаат да имаат големи раце, па и тоа е причината поради која вежбите за биепс се едни од најпопуларните. Пред да почнете со вежбање, имајте на ум дека вежбите за трицепс исто толку се важни за вашите раце, ако не ги правите вежбите за трицепс нема да можете да  го достигнете полниот капацитет на вашите раце.

Постојат огромен број на вежби за бицепс и тие имаат за цел да ви овозможат побрзо да ги исцепете мсукулните влакна, кои подоцна зараснуваат и така се зголемуваат вашите мускули. Меѓутоа, се запрашавме, која е таа вежба која мажите најмногу ја прават и дојдовме до заклучок дека тоа е вежбата Concentration Curls.

Ова е дефинитивно најпопуларната вежба за бицепс, а се работи на следниов начин: