Најсилниот човек подигна еден тон на пресата за нозе: Се онесвести и продожи

Видеото што го претстави ни дава увид во тоа како еден од најсилините луѓе на планетата Еди Хал си ја постави оваа цел и ги предупреди сите набљудувачи за сè што се обидува да стори. Говорејќи во своето ново видео, овој поранешен силен човек рече: „Се обидувам да кренам 1.000 килограми, што е дефинитивно најмногу што сум направил на оваа машина“. На видеото можеме да го видиме Хал како започнува полека, постепено ја крева тежината. Застанува во еден момент и изјавува: „Јас ги испотив пантолоните, дали го чувствувате тоа?“.

Сепак, ништо не може да го спречи овој староседелец во Стафордшир, кој продолжи, туркајќи ја својата насочена тежина по кратка пауза за освежување и средување на проблемите што се појавија на патот. Потоа во еден момент целосно замолкна и главата му падна настрана, што се чинеше прилично вознемирувачко, но наскоро се освести и нормално праша дали се онесвестил, како ништо да не се случило.

Секако се подразбира дека кревањето тегови толку силно што ќе се потрошите во никој случај не е пожелно, сепак, ова не е прв пат Еди да го стави во опасност своето здравје поради лични или какви било други нешта. Пред пет години, ѕверот, како што е познат на светот, за малку ќе умреше. Потоа, дваесет и осумгодишниот Хал стана првиот човек кој кренал половина тон во Првата директна арена во Лидс. Сепак, веднаш по ова, тој „пропадна“, со пукање на крвните садови во главата.

Погледнете: