Најскапата апликација на светот

Ролс-Ројс официјално го објави започнувањето на една од најексклузивните апликации за глобалната елита. Нареченa Whispers, оваа апликација е практично социјална платформа што љубителите на Ролс-Ројс од целиот свет можат да се поврзат заедно за да разговараат за луксузот и љубовта на овие автомобили.

„Сопствениците на Ролс-Ројс се уникатнипретстаници на општеството - претприемачи, визионери, шефови на држави, кралски компании, основачи и најпаметните sвезди во индустријата за забава. Овие клиенти се глобални жители, уметнички конзерватори, филантропи, собирачи на убави и исклучителни предмети; поединци кои не се мешаат во вообичаени ограничувања, како што се време и пари. ", рече извршниот директор на Ролс Ројс, Торстен Мулер-Отевос. Whispers  ги спојува овие елитни клиенти на Ролс-Ројс и им нуди место каде можат да се чувствуваат прифатени и да најдат истомисленици.

Главниот извршен директор на Ролс-Ројс го изјави ова: „Со задоволство ви презентираме денес светска апликација наречена„ Whispers “.Целосно уникатно доживување. Тоа е дигитален влез во еден фасцинантен свет, каде што се среќаваат исклучителни и извонредни луѓе. Whispers нуди трансформативни искуства, ретки и посакувани производи, чудесни богатства и ексклузивни прегледи за модели Ролс-Ројс кои никој друг не може да ги види. "

Апликацијата нуди „постојано менување на колекцијата завидни производи што се избрани за изненадување, задоволство и интрига.“ Членовите дури можат да работат со експерти за да ги создадат своите искуства или производи. „Тие се поканети да работат со експерти за да дизајнираат и да го создадат свое возило.“ Покрај тоа, членовите ќе имаат пристап до низа настани и искуства.

Ролс-Ројс вели дека  Whispersбила лансирана пред две години во тотална тајност меѓу избраната група клиенти. Услугата беше прилагодена на нивните повратни информации и официјално беше промовирана во Велика Британија, Европа, Средниот исток и САД. Оваа апликација е исклучиво достапна само за купувачите на возила Ролс Ројс и е бесплатна за сите сопственици на моторни возила Ролс-Ројс призведени од 2003 година.