Натчовек: Современиот херој од соседството- Новак Ѓоковиќ, Вимблдон го чека новиот победник

Даде 1.000.000 евра на италијанските болници за ковид19

 2. Даде 1.000.000 евра на српските болници за ковид19 

3. Даде пари на Шпанија за ковид19

4. Донира пари во Австралија за борба против шумските пожари 

5. Донира средства за деца во програми за поор Мелбурн Сити Mission 

6. Купи КТ скенер за белградската болница „Драгиша Мишовиќ“ 

7. Изнајми приватен авион за да превезе девојка со ретка болест на лекување во САД 

8. Даде 1.000.000 долари на Австралија опен во корист на јуниорите 

9. Даде 500.000 евра за борба против поплавите во Србија 

10. Донираше 110.000 евра за борба против поплавите во Босна и Хрватска 

11. Собра 1.500.000 долари за оштетените градинки од поплавите 

12. Даде милиони евра за образование на сиромашните деца од тринаесетгодишна возраст. Тој плати за зимскиот тренинг на 15 српски тенисери 

14. Тој му понуди на Лоренцо Мусети да се прошета на неговиот приватен терен за да не го пропушти Вимблдон или училишен тест 

15. Се бори за интересите на играчите 

16. Тој е пример за здрав начин на живот и исхрана 

17. Тој е пример за неговиот карактер и ментална издржливост 

18. Тој е пример за неговата напорна работа и самодисциплина 

19. Тој го игра секој турнир против противници и публика 

20. Доминираше на теренот и против Надал и против Федерер, целата своја кариера ја одигра во ерата на Надал и Федерер. 

21. Не дозволи да биде исплашен и стана херој во движењето на отпорот против ситните насилници.