Облечете се како Џејмс Бонд, бидете класа

Брендот кој го облече Даниел Крег за Skyfall и Spectre се врати на сцената со новата линија креирана како омаж за другите филмови во познатиот серијал…

Не е изненадувачки што компаниите кои во изминатите неколку години го облекувааЏејмс Бонд на големиот екран, ги вклучуваат најдобрите брендови на автомобили, часовници и креатори на модата во светот. И сега, N.Peal, британскиот бренд на кашмир, кој помогна да се облече Даниел Крег за Skyfall и Spectre, претставува колекција дизајнирана како омаж на шесте мажи кои го играле Агент 007 во класичната филмска серија.

Беспрекорно создадоа парчиња како што се елекот и џемперот  на Роџер Мур кој го носеше во For Your Eyes, бомбер јакна и ролка кои одлично му стоеја наЏорџ Лазенби, а ги носеше во On Her Majesty’s Secret Service. Севкупно, новата облека претставува тринаесет клучни моменти во долгата историја на овој серијал.

За да слави некои од овие моменти, Н.Пил се здружи со ЕОН Продукција, легендарната продуцентска куќа зад овие филмови, на двоминутен краток филм кој претставува облека во акција. Во шармантна снимка, господинот ги изведува познатите трикови во стилот на Jamesејмс Бонд - коњи за возење, велосипед низ езерото и слично, облечен во само луксузни парчиња N.Peal.

Производството на овие парчиња во никој случај не беше мал потфат, а долгата историја на N.Peal за создавање на најинтересните и луксузни парчиња облека дефинитивно ја направи оваа задача малку полесна. Компанијата, која започна како производител во Лондон во 1936 година, заработи репутација како еден од најдобрите производители на кашмир во 50-тите години на минатиот век. Денес, овој бренд ги снабдува своите кашмирски влакна од Монголија, избирајќи ги најдобрите од понудените.