Од кварц: Спортскиот часовник Richard Mille RM 029 Automatic Le Man s Classic

Ричард Мил поседува ограничено издание на часовник кој има традиционално зелено-бела боја.

Richard Mille RM 029 Automatic Le Mans Classic, како што сугерира името, се базира на часовникот RM 029 на славната марка. Ова е осмо специјално издание на Ле Ман Класик, создадено од Ричард Мил. Изработен е од бел и зелен TPT кварц, што му дава исклучително спортски изглед на часовникот. 

Споменатиот материјал не е само лесен, туку и отпорен на удари. Круната и скелетираниот бирач добија светло портокалови акценти, како совршен контраст со темата на часовникот.

На скелетираниот бирач му беше даден преголем прозорец за да се прикаже датумот на четиричасовна позиција, лого на настанот Le Mans Classic за кој беше дизаниран, заедно со увид во функционирањето на титаниумскиот автоматски механизам, RMAS7.

Автоматскиот механизам нуди резерва на енергија од 55 часа.