Од темнината на длабоката сината боја: Artisan Blu на John Varvatos

Инспириран од темнината на сината боја, фантастичниот машки парфем и тоалетна вода Artisan Blu на John Varvatos е вистинско освежување во светот на парфемите. Не само бојата, туку и шишенцето е атрактивно, обвиткано со рачно изработена плетенина за да имате мек допир кога ќе го допрете парфемот. 

Сепак, се мешаат повеќе сини бои и даваат посебна живописност. Наменет е за мажи кои уживаат во овошни ноти, потркрепени со дрвени и пачули елементи. Прилично е силен, најмногу поради мешавината на зачини.

Поради иновативноста во дизајнот на шишенцето, секако и поради убавиот мирис, веќе го сметаат за еден од најдобрите.