ОВА Е НАСЛЕДНИКОТ НА КАЛАШЊИКОВ: Иста, но различна убиствена моќ на славниот претходник

Мала, ама опасна и со разорна моќ

“Калашњиков” ги објави техничките карактеристики на малата “машина” АМ-17.

Должината на оружјето е 750, а должината на цевката е 230 милиметри. Тежи 2,5 килограми. Шаржерот има 30 куршуми калибар 5,5h39 милиметри.

Малата машина АМ-17 ја дизајнираше целосно брендот “Калашников”. 

Прв пат беше воведена во 2017 година.