Ова се петте најевтини градови во Европа

Во различни градови во Европа, цените на туристите се движат од невозможно високи и до сосема прифатливи. Годишниот индекс на "Backpacker Europe" ги рангира најевтините места на Стариот континент.

За да се состави листата, е земено предвид колку во просек чинат ноќевањата (претежно во хостели), билетите за градскиот транспорт, билети за локалните знаменитости и атракции, три оброци на ден и три пијалоци на ден. Ова резултира со просечна дневна цена.

Еве и кои се 5-те најевтини градови во Европа според рангирањето за 2019 година. На петтото место е бугарската престолнина.

5. Софија, Бугарија. Потребна сума на ден: 32 долари

4. Букурешт, Романија. Потребна сума на ден: 28 долари

3. Белград, Србија. Потребна сума на ден: 28 долари

2. Краков, Полска. Потребна сума на ден: 27 долари

1. Киев, Украина. Потребна сума дневно: 25 долари