Овие аспекти во наталната карта го предодредија Бил Гејтс за слава и богатство: Фиксната ѕвезда игра клучна улога, носејќи голема моќ

Фото: printscreen/youtube

Кога ќе ја погледнете картата на раѓање на Бил Гејтс, еден од најбогатите луѓе во светот, се издвојуваат аспектите кои укажуваат на слава и богатство. 

Роден е на 28 октомври 1955 година во Сиетл под знакот Шкорпија со подзнак Рак и Месечина во Овен. Ова се најважните позиции во неговата родена карта, кои од гледна точка на астролог носат многу успех, се разбира, кога сè е проследено со работа и труд.

Владетелот на родната карта на Бил Гејтс, планетата Плутон, се наоѓа во знакот Лав, што прави позитивен аспект, спој, со планетата на среќата, Јупитер, во 28-миот степен. Степените се многу важна ставка во астрологијата, а овој број ја означува фиксната ѕвезда Регулус, наречена и кралска ѕвезда.

Регулус носи слава, богатство и моќ, се наоѓа во родените карти на бројни влијателни луѓе. Сепак, тоа може да биде и показател за голем пад по успехот. Во картата за раѓање на Бил Гејтс, оваа ѕвезда се наоѓа во втората куќа - ПОЛЕ на ПАРИ.

Споменатата позиција на Плутон и Јупитер е една од најдобрите кога станува збор за стекнување пари и слава.

Три планети во неговата родна карта се во знакот Вага, потоа три во Шкорпија и три во Лав и сите се над асцендентот, што укажува на личност која ќе биде јавна личност.

Месечината која е во Овен го зазема врвот на 10-тата куќа, односно се наоѓа на MC, врвот на полето на кариерата, што е уште еден показател за успешна кариера и иновација на полето на технологијата. Неговиот знак му даде подарок за бизнис.

Сонцето во Шкорпија е знак на мистериозна природа. Меркур во Вага во аспект со Марс носи висока интелигенција. Сатурн во Шкорпија го прави одличен истражувач, пишува astrozenit.rs.