Овој руски лек спаси милиони од сериозни болести: Сок што го чисти организмот за две недели

Лимфниот систем е многу важен дел од имунолошкиот систем. Неговата улога е да го заштити организмот од вируси и бактерии. Бактериите и вирусите се неутрализираат во лимфните јазли и ги спречуваат да влезат во крвните садови.

За да може организмот да биде здрав, потребно е лимфниот систем да биде во добра состојба. Тој е склон кон натрупување токсини. Неопходно е да се детоксицира лимфниот систем. Кај пациенти со бубрежни, кардиоваскуларни и лица со респираторни проблеми, детоксикацијата е неопходна.

Кога ќе се разболиме, тоа значи дека нашите лимфни јазли ги пуштија вирусите во нашиот крвоток, и ова е знак дека нивната функција ослабела. Тогаш е потребно да ги исчистиме нашите лимфни јазли. Тие најдобро се чистат со овошни киселини, посебно оние на портокал, лимон и грејпфрут. Сега ви е појасно зошто овие овошја се потребни за време на болеста.

Чистење на лимфниот систем со методот Волкер. Во текот на 12 дена мора да користите околу 200 лимони:

Прв ден - користете 5 лимони.

Втор ден - 10.

Трет ден - 15.

Четврти ден - 20

Петти ден - 25

Шести ден - 25

Седмиот ден - 25

Осми ден - 25

Деветти ден - 20

Десетти ден - 15

Единаесетти ден - 10

Дванаесетти ден - 6 лимони.

Сокот од лимон мора да биде чист без додавање на вода или што било друго. Пијте половина час пред оброк или еден час по оброкот. Кога ќе го испиете сокот, исплакнете ја устата со малку вода и лажичка сода бикарбона за да ја неутрализирате киселоста во устата. Кај хронични пациенти, по првиот третман, има олеснување, а потоа болеста се враќа. Тогаш тој ќе го повторите третманот, но во скратена верзија. Потребни ви се 201 лимон за првиот третман, и 25 лимони за скратениот третман.

Првиот ден - пијте сок од 1 лимон

Вториот ден - сок од 2 лимони

Третиот ден - сок од три лимони

Четврти ден - сок од 4 лимони

Петти ден - сок од 5 лимони

Шести ден - сок од 4 лимони

Седмиот ден - сок од 3 лимони

Осмиот ден - сок од 2 лимони

Деветти ден - сок од 1 лимон.

Сок од лимон, цвекло и морков

Потребно е: 2 килограми лимон (со кора или без семиња), 2 килограми цвекло, 2 килограми моркови, 2 килограми калинка, 2 килограми брусница, мед. 

Стиснете ги соковите од секој зеленчук, т.е. овошје одделно и измешајте сè. Додадете мед и оставете сè во еден сад со капак во фрижидер. 50ml сок разредете со 50ml топла вода и пијте секое утро 10 дена на празен стомак. Потоа, направете пауза од пет дена. Повторете го ова во следните 15 дена. Специјалисти препорачуваат чистење на лимфата со овој сок двапати годишно.

Извор: Београд. Ин