Парфемот кој го користи Бред Пит: Жените со кои спиеше велат дека се сеќаваат на опојниот мирис

Парфем кој „ги носи жените самите во кревет“?

Бред Пит е верен на парфемот MUSK LORENZO VILLORESI кој е заокружен со миризливи тонови на даб, мов, сандалово дрво и мошус. Започнувајќи со највисоката нота на кардамон, овој парфем остава безвременски впечаток.

Парфемот беше воведен во 1995 година во форма на телесен и волшебен дрвен мирис.

Неговите врвни ноти се познати како кардамон, галканум, цветни ноти и бергамот. Во центарот на парфемот е роза и масло од гераниум, кое е малку поврзано со ноти од сандалово дрво, мошус, розово дрво, мов и ванила.

Токму кардамонот ја создава и привлечноста на парфемот. 

Во една прилика, Бред Пит рече дека никогаш нема да го напушти овој парфем и дека во кревет однел многу девојки кои ги освоил мирисот, ама и самиот тој.

Во друга прилика пак, Анџелина Џоли, неговата бивша сопруга рече дека овој мирис и неа ја привлекол и дека е нераскинлив дел од актерот.

Потоа се појави лавина од коментари на жени кои наводно спиеле со Пит и на кои мирисот им останал во сеќавање. 

Една од нив наводно изјавила дека повеќе се сеќава на парфемот и заводливата мирисна нота отколку на самиот Пит и неговите вештини во кревет.