Пет машки грешки кои жената не ги простува: После ова нема иднина-сопругата може да се сврти и да замине засекогаш!

Кои работи во врската се фатални, односно после нив парот нема иднина? Еве 5 причини за разделба.

Способноста да се простува е клучот за силна и трајна врска. Сепак, секако дека постои граница, која кога ќе се помине, човекот засекогаш ја губи довербата и почитта кон партнерот. Која жена никогаш нема да му прости на својот маж? Истакнуваме пет фатални машки грешки.

5 работи кои жените не им ги простуваат на мажите

-Не сакал дете кога жената планирала да се роди

Значајна и прилично драматична причина. Иако ваквите настани нема да бидат проследени со развод, врската ќе добие таква пукнатина што нема да надоместат ниту години, ниту подароци, ниту разни изливи на нежност. Мажот кој се почитува треба да биде подготвен за таков развој на настаните (сите знаат од каде доаѓаат децата) и да ја осигура својата партнерка во случај на бременост. Ова е ситуација кога силен и сигурен маж станува заштита и поддршка за неа и нивното заедничко потомство. Некој кој не е во состојба да обезбеди стабилност и во таква ситуација, брзо станува странец.

-Покажал рамнодушност во тежок животен момент

Една жена може да одлучи да се разведе по такви ситуации. Беше тешко болна, и требаше одмор, грижа и поддршка, а партнерот отворено се нервираше бидејќи немаше кој да му служи. Во таков момент, очите на жената се отвораат, а пред неа во сета своја грдотија се појавува нејзиниот животен придружник. Секој човек покажува колку вреди, токму во тешките моменти од животот. Всушност, на таков маж не му е потребна жена заради себе, туку она што може да го добие од неа во смисла на сопствената удобност.

-Ги уништил важните датуми

Обична кавга е вообичаена работа, секому му се случува, но ако скандалот се случил на празник, значаен и важен датум, тешко дека ќе можете да заборавите на такво нешто. Секоја година на овој ден, брачниот другар неволно ќе се сеќава на грозен настан. Замислете дека клучен настан во животот е уништен: свадба или годишнина. Ова е многу тешко да се заборави. Особено кога гостите што сте ги поканиле случајно биле сведоци на понижувањето. Како да останете со личност која не ги зема предвид вашите чувства и искуства.

-Не ве заштитил во непријатна ситуација

Класичен пример би бил кога уличните хулигани ќе почнат да малтретираат девојка, а нејзиниот маж се крие од местото на настанот. Сè е јасно овде. Што ако во секојдневниот живот се случи нешто што претставува закана за жената? На пример, тепачка со свекрвата, конфликт со раководството на работа или финансиски тешкотии со непријатни последици. Во овие ситуации, вашиот маж треба да внимава на вашиот грб и да не седи „во аголот“, како да не е негова работа.

-Тој не го почитува вашиот личен простор

Ова се случува ретко и често ја изненадува околината: раскинување предизвикано од неспособноста на жената да го реализира својот потенцијал. Барањата на партнерот да престане да комуницира со пријателите, да остави хоби, да престане да ги „турка“ личните интереси не се новина во нашето општество. Се смета дека брачниот другар има право на такви барања. Често, мажите во женската активност гледаат закана да одат кај друг маж, „сопственикот“ беснее во нив. На екстровертната жена и е потребна комуникација како воздух, а таа се гуши во таквите врски.


Фото: фрипик