Пијат растураат: Земјите во кои се точи алкохол како од шега

Одредени нации се познати по тоа што можат да пијат многу алкохол. 

Тука спаѓаат жителите на Австралија, Германија, Уганда. Оваа земја води меѓу африканските држави и е позната по тоа што илегално произведува алкохол од банани, а го пијат и локалното пиво. 

На листа на земји каде многу се пие е и Јужна Кореја, каде мешаат виски и пиво. 

Високо котира и Молдавија, а зад неа е Еквадор. Тие пијат пијалок замир кој се прави од шеќерна трска. 

Вино пијат Французите и тоа со појадок. 

Понатаму, Русија е земја каде пиењето е начин на живот. 

Кинезите сакаат пијалоци на база на житарици. 

Последна на листата е Велика Британија.