Пиво според генетскиот код чини 32.000 долари

Лондонска пивара едно време нудеше посебна услуга, а тоа е да создаде пиво според ДНК на клиентот, пишува весникот „Дејли мејл".

Услугата овозможува на секој кој ќе плати близу 32.000 долари, да добие персонализирано пиво според генетскиот код.

Истражувањето на ДНК го прави специјализирана компанија.

На тој начин се дефинираат неговите перцепции и параметри за слатко и горко. Откако ќе заврши генетската анализа, пиварите ги користат резултатите, за да создадат вкусови на пиво за секој човек посебно.