Погледајте како Брус Ли удира моќно во вреќата за удари

Брус Ли стана глобален феномен кој продолжува да доминира 47 години по неговата смрт. Својата слава ја постигна преку неговите филмови во кои ги демонстрираше своите воени вештини, но покрај тоа што беше неверојатен борец, Брус Ли беше првенствено ФИТНЕС ФЕНОМЕНОН.

Неговата физичка форма ги воодушеви сите кои се занимаваат со фитнес, па дури и легендарниот Арнолд Шварценегер призна дека Брус Ли е неговиот најголем идол. Сите ќе се согласат дека Брус Ли имал неверојатна физичка подготвеност. Тој беше вистинска „бомба“ во мал пакет.

За да не влијае на неговата брзина, Брус Ли избегнуваше голема толпа на луѓе и го посвети својот тренинг на сила и дефиниција. Неговото тело беше толку дефинирано што можете да ги научите децата на анатомија. Тој го посвети својот живот и на обука и усовршување на неговото тело и од 33-годишна возраст (кога почина) го донесе своето тело во состојба каде што буквално беше непобедлив. Неговата моќ и брзина ретко бешевозможно да се измери.

Има многу домашни видеа кои покажуваат дека Брус вежба во неговиот двор. Најдовме едно многу импресивно видео што ни покажува колку навистина бил моќен. Сигурно некогаш сте удираче во ввречата за удирање и сфативте дека воопшто не е лесно, сепак, Брус ја удри вреќата со таква леснотија, која леташе на сите страни.

Неговите ученици тврдеа дека може да ја удри вреќата толку силно што таа по ударот ќе го погоди дури и таванот.