Положбата во која најчесто седите открива многу за вас: Одберете број и дознајте каква личност сте

Погледнете ја сликата и дознајте повеќе за себе и за другите врз основа на начинот на кој седите

Експертите велат дека положбата на нашите нозе додека седиме може да открие што се крие во нашата потсвест. Погледнете ја сликата и дознајте повеќе за себе и за другите врз основа на начинот на кој седите.

Слика 1 - исправени колена

Клучни особини: интелигентни, рационални мислители, точни, паметни работници, педантни, чесни, но резервирани.

Во студијата спроведена од истражувачи од Државниот универзитет во Охајо, беше откриено дека луѓето кои седат со исправени колена се сметаат за поквалификувани за работа за време на интервју. Откриено е и дека веруваат во себе и во своите вештини. Тие имаат здрав и позитивен поглед на себе и како резултат на тоа имаат помалку несигурности.

Ова е и показател за високо ниво на самодоверба. Овие луѓе се интелигентни, рационални мислители и точни во секојдневниот живот. Најмалку е веројатно дека ќе доцни на кое било место, состанок или интервју.

Искрени се, но доста резервирани. Ќе се воздржуваат од озборување или зборување за другите зад нивниот грб. Тие повеќе би сакале да ги држат своите емоции под контрола или за себе отколку да создадат сцена или да се вклучат во конфликти.

Тие поседуваат способност да останат смирени во неповолни ситуации и затоа ретко ја губат перспективата. Нивниот смирен ум, исто така, им помага да откријат каква било промена во околината или вообичаени појави во нивниот секојдневен живот.

Слика 2 - Одделени колена

Клучни особини: егоцентричен, арогантен, осудувачки, краток опсег на внимание и склони кон здодевност.

Општото мислење е дека луѓето кои седат со раздвоени колена покажуваат одредена доза на егоцентричност. Тие исто така изгледаат како арогантни и осудувачки. Сепак, студиите го открија токму спротивното од она што изгледа на прв поглед. Луѓето кои седат со раздвоени колена всушност покажуваат висок степен на грижа за другите. Тие се стремат кон совршенство и често се исполнети со страв дека нешто ќе тргне наопаку.

Истражувањата покажаа дека луѓето кои седат со раздвоени колена имаат многу хаотичен ум и распоред. Тие имаат краток распон на внимание и тешко се концентрираат. Тие секогаш истражуваат и се фасцинирани од секоја нова работа. Тие ретко го завршуваат она што го започнуваат.

Мислат дека зборуваат мудро, но обично умот им е расеан. Тие зборуваат пред да размислат за последиците од нивните зборови, или уште полошо, забораваат среде разговор.

Лесно им се досадува. Тие исто така можат да станат незаинтересирани и лесно и брзо да ги напуштат врските. На овие луѓе им треба дисциплина за да ги насочи да ги завршат своите обврски.

Слика 3 - Прекрстени нозе

Клучни особини: креативни, имагинативни, сонувачи, затворени.

Дали често сонуваш? Веројатно имате навика да седите со скрстени нозе. Истражувањето откри дека луѓето кои седат со скрстени нозе често имаат креативни идеи надвор од вообичаената кутија. Тие имаат жива имагинација и честопати можат да се изгубат во своите мисли дури и кога се опкружени со голема група луѓе.

Сепак, седењето со скрстени нозе делува и како одбранбена или затворена положба.

Ако некое лице седи опуштено на стол со прекрстени нозе со стапалата во правец на лицето од другата страна на улицата, тогаш се работи за безбедност и собата ужива во разговорот. Ако забележите дека личноста се нервира и нозете му се цврсто прекрстени, тогаш најверојатно му е непријатно.

Експертите забележаа дека во деловното опкружување, некој што седи со скрстени нозе има поголема веројатност да отфрли идеи, да зборува помалку или дури да биде невнимателен во споредба со оние кои седат во отворено држење.

Слика 4 - Вкрстени зглобови

Клучни особини: елегантен, префинет, приземен, самоуверен, амбициозен, одбранбен.

Дали знаевте дека седењето со прекрстени глуждови е вообичаена положба за седење за британското кралско семејство? Овие луѓе обично се елегантни, префинети и стабилни. Тие изгледаат самоуверено и удобно во секоја ситуација.

Овие луѓе неуморно работат за да ги постигнат своите цели. Добро слушаат и се луѓе од доверба. Но, тие се прилично затворени кога се во прашање нивните тајни.

Експертите за однесување и психолозите исто така откриле дека седењето со прекрстени зглобови е исто така показател за одбранбеност и несигурност во некои случаи.

Слика 5 – Фигура 4-ка

Клучни особини: самоуверен, доминантен, млад дух, самоуверен, издржан, аргументиран, конкурентен.

Седечката положба во оваа позиција изгледа како да формираме фигура 4 со прекрстени нозе, или седење со глуждот потпрени над другото колено. Оваа поза укажува на самодоверба и доминација. Таа укажува и на задоволство.