Рачно работен ретро новитет на БМВ: Мотоцикл за носталгичари

Ви го претставуваме Аеро - мотоциклот создаден од Џорџо Рими, ко- основач на “Мото Р Ретро“, Австралија…

Реми работеше на овој мотоцикл четири години, користејќи серија рачни алатки и англиско тркало за да обликува рамни алуминиумски панели и да ги претвори во прекрасни кривини. Така се создаде уникатниот BMW R100 RS.

Компанијата за осветлување Buell донираше вилушки и тркала, заедно со уникатен компјутерски конструиран систем кој држи сè на свое место.

Овој мотоцикл е дефинитивно прекрасен пример за рачна работа, инкорпорирајќи го духот на индустриите од минатата ера и новите автомобилски индустрии.

 Џорџо Рими не се дели од својот миленик.