РФМ ќе организира спектакл во јануари, во пензија одат Лазаров и Стоилов

РФМ најави организација на спектакуларен меч со „сите ѕвезди“, на 3 јануари ќе се одигра ревијален натпревар по повод 30 години машка репрезентација и испраќање во пензија на легендарните Кире Лазаров, Стојанче Стоилов, Филип Миркуловски …

На почетокот од 2023 година ќе се одржи и светското првенство во Полска и шведска, како увертира РФМ ќе организира ревијален натпревар.

На теренот најверојатно ќе се појават и многу други легенди кои ќе се соочат со новата генерација на ракометари.