Рускиот парапсихолог Сергеј Лазарев: Еве зошто сте несреќни и болестите ве напаѓаат!

Сергеј Николаевич Лазарев е руски психолог, филозоф, исцелител и парапсихолог. Неговата популарна книга е „Дијагноза - Карма“. Лазарев верува дека не можеме да го излечиме телото без да ја лечиме душата. Тој вели дека болеста може да биде последица на кармата.

Ако му направите нешто лошо на некого, може да ви се врати како болест. Лазарев објаснува зошто животот е „на некому мајка, а некому злобна маштеа?“ Која е тајната на здравјето и среќниот живот? Лазарев направи интересни откритија истражувајќи ги врските помеѓу погледот на светот и ситуациите што нè опкружуваат.

Вие не треба да ја контролирате ситуацијата, туку да ја разберете. Не можете да ја промените ситуацијата, можете да се промените сами. На масата додека ручате, не мора да гледате телевизија, да читате книга, да се расправате. Потоа, сите информации одат во несвестост, сè за што размислувате оди во душата и станува валкано. Ова е непишано правило.

Секоја болест предизвикува агресија во душата. Рецепт за здрав и долг живот е никогаш да не се жалите на некого. „Клетките во телото не можат да се пожалат на органите дека нешто не одговара или не им се допаѓа. Не може, затоа што тоа би било распад на телото и таквата клетка е отфрлена затоа што е препознаена како „болна“.

Зборувањето лошо за луѓето ги уништува забите. Кога некое лице че ве повреди, знајте дека сте биле првите што сте го навредиле. Добро е да се биде свесен дека сè е минливо, сè што нè опкружува може да исчезне во секој момент, да ве изневери, да умре…

Третманот што не ја лекува душата нема да ве исцели целосно. Ако некој покажува агресија кон нас, тоа значи дека и ние ја поседуваме. Ако ја отстраниме агресијата од себе, агресивниот напад ќе исчезне.