Сакате да ја зголемите силата и издржливоста: Погледнете

Издржливоста во склековите е една од најпопуларните и ефективни вежби за стомачниот дел од вашето тело. Покрај абдоменот, оваа вежба влијае и на голем број други мускули, така што рацете, рамената и нозете исто така ќе бидат под големи напори. Ако останете под притисок за подолг временски период, ќе почувствувате како другите мускули почнуваат да се активираат, така ќе добиете вистински тренинг од оваа стационарна вежба.

Вежбите за издржливост ќе ви го олеснат движењето секој ден, без разлика дали се работи за обични дневни активности или посериозни спортови.

Постојат многу варијации и секоја е потешка од другата, но дефинитивно најтешка варијација е со тегови. За време на оваа вежба, треба да ставите одредено оптоварување на грб и да останете под притисок, што е многу предизвикувачко и тешко. Ставете ги тежините на грб или во ранец и застанете во склад позиција со тегови, а потоа обидете се да останете во така за период од 30 до 60 секунди. Тежината можете сами да ја изберете во зависност од тоа колку сакате да работите напорно, но без оглед на тоа каков товар ќе ставите, нема да ви биде лесно и наскоро ќе сфатите дека ова е една од најтешките вежби што можат да направат само најсилните.

Започнете со полесни тежини прво, и како вашето тело се засилува, преминете кон потешки тежини: