Само една крвна група е „магнет“ за комарци: Еве која

Низ неколку градови во државата продолжуваат прскањата т.е третмани на терестична и адултицидна дезинсекција против возрасна форма на комарци.

Но која крвна група е „најслатка“ за комарците?

Во која крвна група сте вие?

Во секое друштво, постои личност која е попривлечна за комарците, додека има и такви кои комарците ги избегнуваат.

За што точно станува збор?

Имено, како што тврдат од Универзитетот во Флорида, еден од водечките фактори е вашата крвна група.

За комарците, вашата крвна група е најважна, но не и за мажјаците комарци. Женските комарци зависат исклучиво од протеини од човечка крв, а некои им сè и „повкусни“ од другите.
Така, истражувањето докажало дека луѓето со нулта крвна група се двојно попривлечни од оние со крвна група А.
Додека луѓето со крвна група Б се наоѓале во златна средина.

Исто така, дури 85 проценти од луѓето произведуваат секрет што ја сигнализира нивната крвна група на комарците, поради што тие повеќе ги привлекуваат.


Фото: unsplash

Извор: telegraf.rs