Samsung Galaxy A54 5G и Galaxy A34 5G: Неверојатно искуство за секого

Со посветлен екран, понапредна камера и подолго траење на батеријата од претходниот модел, новата серија Samsung Galaxy A нуди исклучителна мобилна технологија за сите

Samsung Electronics денеска ги претстави Galaxy A54 5G и Galaxy A34 5G, иновативни смартфони кои со посветеност обезбедуваат неверојатно мобилно искуство еден чекор понапред. Новите додатоци на популарната серија Galaxy A ќе им помогнат на корисниците да снимаат стабилни и чисти видеа, да гледаат јасно дури и при силна светлина и да направат повеќе од она што го сакаат со батерија што трае повеќе од два дена [1].

„Најсовременото мобилно искуство е сè посуштинско за секојдневниот живот“, изјави Т.М. Рох, претседател и раководител на одделотза мобилно искуство во Samsung Electronics. „Со континуираните подобрувања на серијата Galaxy A, се погрижуваме повеќе луѓе ширум светот да можат да пристапат до нашите трансформативни иновации“.


Снимајте неверојатни дневни и ноќни фотографии, подобрени со креативни алатки за уредување

Galaxy A54 5G и Galaxy A34 5G обезбедуваат совршени висококвалитетни слики дури и во услови на силно осветлување благодарение на водечките функции на Samsung Galaxy Nightography и AI. Без разлика дали сакате да направите совршено селфи или да се поврзете преку суперквалитетни видео повици, Galaxy A54 нуди неверојатни детали благодарение на предната камера од 32 MP.

Овие нови паметни телефони снимаат импресивно јасни видеа без заматување со напредна оптичка стабилизација на слика (OIS) и видео дигитална стабилизација на слика (VDIS). Дури и ако рацете не се стабилни или снимаат во движење, корисниците можат да бидат сигурни дека ќе направат неверојатна содржина. За авантури по паѓање на ноќта и во услови на слаба осветленост, Ноќниот режим им помага на корисниците да доловат повеќе детали со проширување на големината на пикселите на камерата.

Корисниците може да ги отстранат несаканите сенки и нагласувања за прв пат во Galaxy A серијата благодарение на подобрените алатки за уредување.


Искусете неверојатни перформанси со живописен екран, брз 5G и долготрајна батерија

Двата уреди имаат извонредни Super AMOLED екрани од 6,4 инчи [2] на моделот Galaxy A54 5G и 6,6 инчи [3] на моделот Galaxy A34 5G. Двата екрана се надградени за совршена видливост на отворено, дури и при силна сончева светлина. Со подобрен Vision Booster и стапка на освежување од 120 Hz, овие екрани се верни придружници за корисниците кога условите на осветлување се менуваат.


Galaxy A54 5G и Galaxy A34 5G исто така гарантираат дури четири генерации на ажурирања на оперативниот систем и пет години ажурирања на безбедносните функции. Овие функции им овозможуваат на корисниците пристап до најновиот софтвер и безбедност за максимален век на траење на паметниот телефон.

Останете поврзани без да ја компромитирате безбедноста

Мобилното искуство е забавно само ако е безбедно. Samsung Knox овозможува вашите податоци да се чуваат под клуч со мобилна безбедност на високо ниво. Galaxy A54 5G и Galaxy A34 5G им овозможуваат на корисниците пристап до контролната табла за безбедност и приватност што го олеснува гледањето како апликациите ги следат податоците и обезбедува лесни начини за запирање на несаканото собирање податоци. Кога корисниците сакаат да споделат важни датотеки што содржат чувствителни или лични информации со највисоко ниво на приватност и контрола, постои функцијатаPrivate Share[4]. Овозможува споделување датотеки само со назначени примачи за ограничено време и без можност за снимање слики од екранот.


Galaxy A54 5G и Galaxy A34 5G се исто така компатибилни со екосистемот Samsung Galaxy за беспрекорно поврзување помеѓу уредите. Корисниците добиваат 100GB меморија на OneDrive облакот на кој лесно ќе може да ги чуваат своите фотографии и видеа, во промотивниот период од 6 месеци на Microsoft 365 Basic[5]достапно на Galaxy A54 5G и Galaxy A34 5G.


Можат да ги синхронизираат фотографиите и видеата со Microsoft 365 Basic за време на шестмесечен бесплатен пробен период и да пристапат до нив од избран уред Samsung Galaxy.

Достапност

Galaxy A34 5G ќе биде достапен во четири бои вклучувајќи: црна, сребрена, светлозелена и светловиолетова и А54 5Gдостапен во: црна, бела, светлозелена и светловиолетова. Новата серија на уреди ќе биде достапна во Северна Македонија кон крајот на март 2023 година по препорачана малопродажна цена почнувајќи од 23.499 ден за А34 5Gи почнувајќи од 29.499 ден за А54 5G.

Спецификации* Спецификациите може да се разликуваат во зависност од пазарот.

* Сите функционалности, карактеристики, спецификации и други информации за производот дадени во овој документ, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на, придобивките, дизајнот, цените, компонентите, перформансите, достапноста и можностите на производот се предмет на промена без најава.

*Пр објава


[1]Вистинскиот век на батеријата може да варира во зависност од мрежното опкружување, шемите на користење и други фактори. Вистинското траење на батеријата, времето на полнење и времето на користење може да се разликуваат во зависност од мрежното опкружување, шемите на користење, бројот на повици и пораки, фреквенцијата на полнење и други фактори.

[2] Мерен дијагонално, екранот има димензии од 6,4 инчи како цврст правоаголник и 6,3 инчи кога ги вклучува заоблените рабови; вистинската употреблива површина е помала поради заоблените рабови и отворот на камерата.

[3] Мерен дијагонално, екранот е 6,6 инчи како полн правоаголник и 6,4 инчи кога ги вклучува заоблените рабови. Вистинската површина за гледање е помала поради заоблените рабови и отворот на камерата.

[4] Функцијата за приватно споделување бара и испраќачот и примачот да имаат мобилни уреди Galaxy со Android 9 или понова верзија и апликацијата Private Share.

[5] Достапно на уред Samsung со функцијата за синхронизација на OneDrive-Gallery. Корисниците мора да ја синхронизираат Галеријата со OneDrive за да ја откупат понудата. Понудата не е достапна за постојните претплатници на премиум Microsoft 365 или OneDrive (вклучувајќи бесплатни пробни проби) или поранешни претплатници на Microsoft 365 или OneDrive кои ги откажале своите премиум претплати во последните 90 дена. Достапноста може да варира во зависност од пазарот и операторот. За повеќе детали за правилата и условите на Google Play што важат, посетете ја https://www.microsoft.com/onedrive-samsung-offer