„ШТИЦА“ вежба: И речете му збогум на големиот стомак

Вежбата е наречена „штица“ и претставува статична вежба при која целата тежина на телото е врз рацете и прстите на нозете, додека останатиот дел од телото е рамен како штица. Телото не треба да се придвижи ни сантиметар и ова е начинот да постигнете рамен и цврст стомак, како и да се справите со болките во грбот, бидејќи силните стомачни мускули исто така го потпираат и ‘рбетот.