Шварценегер сака да ве раздрма со вежби: На 73 години како на 30

За него често се вели дека е првиот вистински бодибилдер и дека е најодговорен за популаризација на овој спорт. Арни беше шампион 8 пати на Мр. Олимпија, а за својата структура и дефиниција, тие сè уште тврдат дека е најдобрар. По неговата кариера во боди-билдинг, Шварценегер зачекори во чизмите на популарниот стрип херој, Конан, и стана светска ѕвезда, а најголемата популарност ја стекна со улогата на смртоносен робот од иднината, Терминатор.

Иако е во осмата деценија, Арни сепак е физички активен и се обидува да го направи неговото тело да изгледа добро. Иако цел живот бил во светот на боди-билдинг, Арнолд вели дека луѓето постојано го прашуваат како да тренираат, особено почетниците кои за прв пат влегуваат во теретана и кои немаат поим како се прават вежби.

Затоа е многу активен на социјалните мрежи, каде им дава секојдневни совети како да тренираат и какви вежби да прават. Овој пат, тој реши да покаже како ја прави популарната вежба T-Row Bar од својата 73 година.

Со песна од Тејлор Свифт, Арни ја изведе оваа вежба со леснотија и јасно им покажа на сите дека возраста е само бројка и дека обуката ве прави посилни, подолготрајни и поздрави.

Ако не можете да направите вежба следниот пат, тогаш само запомнете дека ништо не претставува проблем за маж над 70 години.