СИТЕ ПРИПАЃААТ НА ГРУПАТА БИСЕКСУАЛЦИ - тројца млади мажи од земјава се заразиле со сида во јули годинава

Тројца млади мажи во земјава се заразиле од сида смо во текот на јули, говорат податоците од Билтенот на Одделот за епидемиологија на заразни заболувања при Институтот за јавно здравје. 

Овие показатели зборуваат дека во текот на јули има пријавено три случаи на ХИВ/СИДА, и сите од машки пол. Повеќе по оваа тема прочитајте на Фактор.мк


Фото: unsplash