Современа викендичка од стакло: Мерак за одмор

Без оглед како ја гледате архитектурата како оваа, ова е еден од најдобрите примери на куќа со А-рамка.

Беше дизајнирана од Тод Гордон- Метер Архитект и се наоѓа на езерото Тахо, Калифорнија. Иако можеби не е типично рустикално планинско одморалиште, сепак може да се видат неколку важни клучни елементи, како камин од камен или дрвена врата.

Сè има одличен и модерен изглед, но некако куќата сепак успева да задржи многу топол и удобен карактер.

Архитектите избраа современ дизајн, давајќи му на овој дом многу чиста и едноставна геометрија. Има вкупно 1.700 квадратни метри, и покрај тоа што колибата има релативно мал простор, нејзината внатрешност е изненадувачки воздушна и отворена. 

Високиот таван и огромните прозорци дефинитивно имаат многу влијание врз тоа.