Создаден од легурата Panerai, цврстина и отпорност на највисоко ниво: Luminor Marina Platinumtech

Колекцијата Panerai Luminor наполни 70 години во 2020 година, но очигледно, роденденската прослава сè уште не е завршена ...

Ова ни го соопшти новиот часовник Luminor Marina Platinumtech, кој дебитираше неодамна. Овој елегантен луксузен часовник ја нагласува металуршката експертиза на познатата марка и на задната страна носи натпис „Гаранција од 70 години“. Сместен во кутија за перници со дијаметар од 44 mm изработена од материјал Platinumtech, односно легура Panerai, која на благородниот материјал му дава поголема цврстина и отпорност, овој часовник е создаден како дел од одделот за истражување и развој, кој се посветил на подобрување на палета на "технички" материјали.

И додека Platinumtech бара специјализиран и макотрпен рачно изработен процес на полирање, неговиот изглед дефинитивно го оправдува сè што е инвестирано во него - сребрениот сјај на куќиштето едноставно е завиен во луксуз. Поврзан со маслиново зелен бирач, арапски броеви и беж индекси, датум во три часот, ова ексклузивно издание, ограничено на само седумдесет парчиња, не е само уште едно убаво парче.

Механизмот со високи перформанси што го придвижува овој модел, само-намотуваниот калибар P.9010, беше дизајниран и развиен целосно во рамките на „Panerai Manufacture“ во Швајцарија и самиот е предмет за восхит. Опремен со систем за брзо прилагодување, независна минута, механизмот нуди резерва на енергија од три дена, додека е водоотпорен до 5 бари, или педесет метри.

Часовникот Luminor Marina Platinumtech, кој доаѓа во прекрасна црна лакирана дрвена кутија со логото на Luminor Marina на капакот, ќе ве чини 36.900 долари.