Суперјахтата на луксузот: Елеганција во движење

Познатиот италијански бродоградител Росинави се здружи со брилијантниот тим на Пининфарина уште еднаш за да јасоздaдат Супер Спорт 65…

Станува збор за нов концепт на суперијахта, кој изгледа неверојатно привлечено. Инспирирани од спортски автомобили со високи перформанси, дизајнот на оваа суперијахта има неколку елементи кои не потсетуваат на првата јахта што ја создадоа овие два бренда - Ауреа.

Со должина од 65,50 метри, Супер Спорт 65 е целосно изработена од алуминиум, со широки отворени простори, шест кабини што можат да сместат до дванаесет гости и седум кабини на екипажот и капетани. Јахтата има јарбол во должина од 11 метри, со нацрт од 2,20 метри што овозможува лесен пристап до сите заливи и пристаништа.

Новата Супер Спорт 65 ќе содржи неколку дневни области кои се идеални за релаксација, а може да има и два џакузи, по една на секоја страна од бродот.

Дизајнот на главното скалило е доста интересен и е инспириран од внесот на воздух што можеме да го видиме на спортски автомобили, така што органски се меша со прозорци од таванот до подот.

Јахтата комбинира елегантен, динамичен изглед и сите основни удобности што можеби ви се потребни додека го истражувате светот. Во секој случај, таа е иновативен брод, кој сака да биде чиста синтеза на елеганција и спортски стил.