„Тајното оружје“ на најдобриот натпреварувач на борење со рака на планетата

Ако сонувате да станете најдобриот борач на рака во светот, тогаш има неколку работи што треба да ги знаете за ова натпреварување...

Пред се, треба да бидете многу силни, но тоа е сосема очигледно од самиот почеток бидејќи оваа дисциплина бара натчовечка моќ во тетивите и мускулите на рацете.

Сè што треба да научат натпреварувачите во рачен нокдаун е всушност користењето на секој атом сила на најефикасен начин бидејќи за нив губењето на битката од противник кој има значително помалку раце од нивните е сигурен начин да умрат од срам. За да се избегне ова, сите натпреварувачи се обидуваат да станат најдобри во својата област, работејќи дење и ноќе за потенцијално да останат непоразени, што го прави професионалното борење со раце конкурентно до крајност.

Меѓутоа, како што се испостави, меѓу најдобрите од најдобрите, постои тајно оружје кое само малкумина можат да го користат, а оној кој го користи на најдобар можен начин е професионалниот борач на раце, Канаѓанецот Девон Ларат. Овој човек се смета за еден од најдобрите натпреварувачи во борење со рака на сите времиња и има совети за сите луѓе кои се далеку понапредни од стандардното „почни да ја туркаш раката на противникот пред да ти го направат тоа“.

Наводното „тајно оружје“ на шампионот во борење со раце беше откриено од каналот на YouTube наречен Performance Enhancing Pancakes, кој истакна дека иако Ларат можеби не е најсилниот шампион во борење со раце на планетата, она што го прави најдобар е неговиот брутално развиен кружен мускул.

Како што објаснија луѓето што стојат зад овој канал, овој мускул изгледа како топче за голф што му излегува од лактот и е основата на техниката на Девон за време на обарањето, што значи дека тој може да биде надминат од неговите противници, но сепак успева да ги победи во оваа дисциплина.

Силата на овој мускул лежи во сознанието дека ретко може да изгуби и речиси секогаш ќе заврши со победа, исцрпувајќи ги своите противници кои се борат со фактот дека не можат да ја срушат оваа челична рака, дури и ако нивната е поголема по волумен. Борењето со раце е сериозно натпреварување, а кога работите ќе тргнат наопаку, се е во надолнина до самиот крај.

Има многу хорор приказни зад овој натпревар, како што се случаите на скршеници на коските затоа што луѓето не сакале да се откажат и покрај тоа што мускулите можеле да продолжат. Потоа, има некои неверојатни приказни, како што се осумчасовните преговори за предавање поради куршуми испукани откако таткото и синот малку се занесоа за време на мечот.

Во овој случај, синот го победил својот татко, кој во налет на бес извадил пиштол и испукал неколку куршуми, докажувајќи колку е губитник. Кога полицијата се појавила на адресата, овој човек не можел да се смири, што довело до долг застој, пред таткото да се предал и да заврши во затвор.