Таткото на Новак Ѓоковиќ искрено за сопругата Дијана: Жена ми е херој, воспита 5 мажи, јас сум тежок како за двајца

Срѓан Ѓоковиќ открива колку и било тешко на мајката на Новак, Дијана да израсне светски шампион во тенис.

Со сите неволји низ кои помина семејството на Новак Ѓоковиќ, како и многу други во Србија, мајката на познататиот тенисер Дијана носеше уште една голема обврска на своите плеќи - одгледување светски шампион.

Во една прилика, таа рече дека воспитува четири мажи, осврнувајќи се на нејзиниот сопруг Срѓан. Како што открива таткото на Новак во интервју за „Политика“, сепак станува збор за пет мажи, бидејќи тој е „тежок за двајца“.

„Многумина ми зборуваат за жените дека се послаб пол, но тоа апсолутно не е точно“, рече Срѓан Ѓоковиќ. Тие се посилен пол во секој поглед: породување, дом, грижа, работа. И тие сето тоа го издржуваат". 

Според него, луѓето можеби не се ни свесни колку е важен Новак затоа што тоа што го прави е едноставно неверојатно. А, таков огромен успех бил можен само затоа што сите тие се едно семејство - еден тим.

Најновите моменти на среќа во кои се собра семејството беа веднаш по последната победа - на Ролан Гарос во Париз. Прославата беше организирана во ресторанот на Новак во Белград.

И Новак и Јелена исто така се обидуваат да ја вметнат ориентацијата кон традиционалните вредности во воспитувањето на своите деца.


Фото: Profimedia