Топ 3 вежби за голема грбна лепеза

Сигурни сме дека сите мажи сакаат да имаат грб како Херкулес. Голем грб е показател за сила и секој што тренира се обидува да ги зголеми мускулите на грбот. Сепак, ова не е толку лесна задача. Потребно е многу време за овие мускули да се развиваат правилно и со тоа да се зголемат. Сепак, она што многумина не го знаат или забораваат е дека latisimus dorsi  се најголемите мускули на грбот, кои ви овозможуваат да изгледате поголеми и мускулести.

Latisimus dorsi создадaваатгрбна лепеза и ако овие мускули се правилно активирани и оптеретени, може да се зголемат многу и да ви дадат феноменален и силен изглед.

Погледнете го видеото подолу, ако сакате да видите кои вежби се во прашање, а следниот пат кога ќе стапите во омилената теретана, не заборавајте да ги направите.