Топ 5 најскапи велосипеди на светот: Колку луксузен автомобил

Најскапите велосипеди

Додека повеќето ќе кажат дека е важно велосипедот да ги исполнува функционалните критериуми и дека цената не е важна, сопствениците на овие велосипеди веројатно не би се согласиле со тоа.

Многу слични верзии на овие велосипеди можат да се најдат многу поевтино, но овие исто така имаат специјални додатоци што ги прават толку скапи.

Ви ги претставуваме петте најскапи велосипеди во светот:

“Butterfly” Trek Madone

Цена: 362.000 евра

Trek Yoshitomo Nara Speed Concept

Цена: 144.000 евра

Aurumania Crystal Edition Gold Bike

Цена: 73.000 евра

Trek Madone 7-Diamond

Цена: 54.000 евра

Montante Luxury Gold Collection

Цена: 33.000 евра